Kategori Berita Utama

Jangan terperangkap fitnah, agenda jahat pembangkang menjelang PRU14

19 MAC: Pembohongan sudah sebati dengan pembangkang.

Justeru itu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menyeru rakyat menyemak dan meneliti setiap berita disebarkan pembangkang.

Dalam cataran dilaman sosial miliknya sebentar tadi, Najib juga meminta rakyat jangan terperangkap dengan agenda jahat pembangkang terutama menjelang PRU 14.

Pembangkang memburukkan kerajaan hingga keluar negara berhubung isu Lynas

Beliau turut membangkitkan semula pembohongan pembangkang  termasuk isu kilang Lynas dan 40,000 pengundi hantu dari Bangladesh, yang dijaja pada PRU 13.

“Terbukti semua ini pembohongan semata-mata. Berita yang disebarkan pembangkang bukan dibuat berdasarkan fakta yang sahih, sebaliknya untuk mengelirukan rakyat supaya marah kepada kerajaan.

“Bagi mereka, berbohong perkara biasa, asalkan dapat raih undi buat mereka,” katanya.

Najib berkata, isu Lynas hangat diperkatakan angkara agenda pembangkang yang memberi gambaran seolah-olah wujud sebuah kilang nuklear yang membahayakan penduduk kerana mengeluarkan radiasi tinggi.

Bagaimanapun, katanya, isu itu kini senyap sepi, malah ‘batang hidung’ mereka yang mencanang pembohongan berkenaan kepada rakyat terus lesap.

“Laporan Agensi Tenaga Atom Antarabangsa menunjukkan tahap radiasi di kawasan kilang itu sendiri lebih rendah berbanding di Kuantan,” katanya.

Share This:

ShareBerita Bertarikh pada 19 March 2017 9:12 pm

UTAMA PENAFIAN HUBUNGI KAMI WEBMAIL


HAK CIPTA TERPELIHARA © 2013 - 2016 BARISAN NASIONAL BACKBENCHERS COUNCIL

[ Log in ]

%d bloggers like this: