Kategori Semasa/Laporan Sidang Parlimen

‘Tun M, kami tunggu mu datang!’

14 JAN: Susulan kenyataan Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang bersedia memberi laluan kepada Tun Dr Mahathir Mohamad bertanding di Gombak pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), hari ini Pemuda PAS kawasan berkenaan bingkas menyahut dengan menyatakan kesediaan menentang mantan perdana menteri itu.

“Tun, kami tunggu mu datang,” kata Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Gombak, Dr Md Noor Husin.

Ujarnya, Pemuda Gombak mengambil cadangan tersebut sebagai cabaran dan bersedia menyahutnya sebagai anak jantan.

“Dewan Pemuda PAS Gombak telah lama bersiap sedia untuk menghadapi saingan tiga penjuru atau lebih di Parlimen Gombak tanpa mengira siapa pun calon bagi pihak Pakatan Harapan dan Barisan Nasional.

“Dengan “track record” yang ada pada Tun, Pemuda Gombak tidak memandang enteng cabaran tersebut memandangkan lawan kali ini ialah seorang bekas diktator yang mempunyai pengalaman puluhan tahun dalam manipulasi pilihanraya, melacurkan demokrasi dan menzalimi rakyat,” katanya lagi.

Azmin yang juga Menteri Besar Selangor menguasai Gombak sejak PRU12 apabila mengalahkan calon BN dengan majoriti 6,867 undi.

Pada 2013 Azmin mengekalkan kerusi itu dengan majoriti 4,734 undi.

Parlimen Gombak mempunyai tiga dewan undangan negeri (DUN) iaitu Batu Caves, Gombak Setia dan Hulu Kelang.

Dua daripada tiga DUN itu dimenangi oleh PAS sejak dua penggal lalu. Namun DUN Hulu Kelang kini bertukar kepada PAN selepas wakil rakyatnya, Saari Sungi menyertai parti pimpinan Mohamad Sabu tiga tahun lalu.

Share This:

ShareBerita Bertarikh pada 14 January 2018 9:47 pm

UTAMA PENAFIAN HUBUNGI KAMI WEBMAIL


HAK CIPTA TERPELIHARA © 2013 - 2016 BARISAN NASIONAL BACKBENCHERS COUNCIL

[ Log in ]

%d bloggers like this: